گذرنامه مصونیت کووید ۱۹: آیا یک گروه برگزیده حامل پادتن شکل خواهد گرفت؟
دولتها در سراسر دنیا از شهروندان خود آزمایش پادتن ویروس کرونا میگیرند تا مشخص شود آنها به بیماری کشنده کووید-۱۹ مبتلا شدهاند یا نه.
برخی کشورها شروع به صدور مدرکی موسوم به “گذرنامه مصونیت” کردهاند و برخی دیگر هم احتمالا راه آنها را پیش خواهند گرفت. این گذرنامه تایید میکند فرد قبلا ویروس کرونا را گرفته و به همین دلیل دیگر ناقل آن نیست و به آن مبتلا نخواهد شد. مدرکی که محدودیتهای قرنطینه را از جلوی پای دارندهاش برمیدارد.
با رعایت چنین اصولی، کشور استونی در حال راهاندازی سیستم صدور “گذرنامه مصونیت” است و کشور شیلی هم روی طرحی مشابه کار میکند که ” گواهی معافیت” نام گرفته است.
تاوت هینریکوس، یکی از بنیانگذاران شرکت ترنسفروایز که در زمینه تبدیل ارز فعال است به ساخت این سیستم در استونی کمک کرده است. سیستمی که به شکل اپلیکیشن موبایل طراحی شده است.
اما آیا این آزمایش میتواند جنبههای منفی هم داشته باشد؟ آیا ممکن است به شکلگیری گروهی برگزیده منجر شود که نسبت به کووید-۱۹ مصونیت دارند؟
آیا ممکن است این آزمایش جامعه را به دو دسته تقسیم کند؟ یک دسته افراد به اصطلاح ایمن که هر طور دلشان میخواهد رفت و آمد میکنند و دسته دیگر مردمی که به دلیل نداشتن مصونیت در برابر بیماری باید در خانه بمانند و به محدودیتهای فاصله گیری اجتماعی تن در دهند؟
رابرت وست، استاد سلامت، روانشناسی و علوم رفتاری در کالج دانشگاهی لندن نگران بوجود آمدن تفرقه در جامعه است. جامعهای که در یک سوی آن دارندگان گذرنامههای مصونیت که هر جا بخواهند مشغول به کار میشوند، قرار دارند و در سویی دیگر افرادی که پادتن در بدن خود ندارند و نمیتوانند کار پیدا کنند.
او میگوید: “تصور کنید داشتن یک گواهینامه درهایی را به رویتان باز میکند که به روی افراد فاقد آن باز نمیشوند. این میتواند به ایجاد چند دستگی در جامعه منجر شود و تبعیض و نابرابری را افزایش دهد.”
صنعت حمل و نقل هوایی یکی از بخشهایست که شیوع ویروس کرونا به شدت به آن لطمه زده است.
جان هالند-کی، مدیر اجرایی فرودگاه هیترو در لندن که یکی از پر رفت وآمدترین فرودگاههای اروپا است، از همه کشورها میخواهد گواهینامههای مصونیت را به رسمیت بشناسند. او به بیبیسی گفت: “چیزی که واقعا باید بدانید این است که گذرنامه سلامت شما در کشور مقصد پذیرفته میشود و اجازه دارید با اطمینان و بدون نیاز به هیچ نوعی از قرنطینه در هیچ بخش از سفر خود به کشورتان بازگردید. “
“اما پیش از این که چنین چیزی واقعا قابل اجرا باشد، احتمالا هم علم باید به قطعیت بیشتری برسد و هم آزمایشها باید سرعت بیشتری بگیرند.”
دیدگاه بگذارید