عقبگرد ممنوع
ایران اکونومیست- «محمد یونس» اقتصاددان بنگلادشی و برنده جایزه صلح نوبل، به تازگی نوشته ای درباره دوران پساکرونا نوشته است که توسط دکتر مهدی قربانی دانشیار دانشگاه تهران و متخصص توانمندسازی و کسب و کار اجتماعی در ایران ترجمه شده است. در این نوشته به لزوم برنامه ریزی کشورها در دوران شیوع کرونا و بهره مندی از ظرفیت ها پرداخته شده است.
گرچه میزان آسیبی که بیماری عالم گیر کرونا به جهان وارد کرده است دور از ذهن است، فرصتی استثنایی پدید آمده است!
در حال حاضر، یک سوال بزرگ در انتظار پاسخ است. موضوع چگونه رونق بخشیدن دوباره به اقتصاد نیست. خوشبختانه پاسخ این سوال را می دانیم. بارها، فرایند مدیریت بهبود شرایط اقتصادی را تجربه کرده ایم. سوال اصلی که باید پاسخی برای آن بیابیم این است: آیا قرار است جهان را به نقطه پیش از ورود ویروس کرونا بازگردانیم؟ یا آن که می خواهیم طرحی نو دراندازیم؟ تصمیم با ما است.
بدون شک، جهان پیش از کرونا جهان خوبی نبود. پیش از آن که ویروس کرونا، خبر اول تمام رسانه ها شود، فریاد و فغان جهان و هشدارها در مورد به وقوع پیوستن آینده ای اسفناک به گوش می رسید. به نوعی گویی در حال روزشماری برای رسیدن به لحظه ای بودیم که تغییر اقلیم، امکان حیات را از ما برباید؛ لحظه ای به بیکاری گسترده ای که زاییده هوش مصنوعی بود بیاندیشید؛ به این که تمرکز ثروت رفته رفته فاجعه میآفرید. به یکدیگر گوشزد می کردیم که این دهه، آخرین شانس ما است. با به پایان رسیدن این دهه، تمام تلاشهای ما بی فایده خواهد بود و کمکی به نجات کره زمین نخواهد کرد.
منبع: ایران اکونومیست
دیدگاه بگذارید