دادههای کووید-۱۹؛ ردیابی فراوانی مرگومیر ناشی از کروناویروس جدید در کشورهای مختلف
در حال حاضر در تمامی جهان این سؤال که آیا آمارهای رسمی اعلامی از میزان تلفات کرونا با واقعیت مطابقت دارد یا نه؟ تبدیل به دغدغه مهمی در نزد افکار عمومی شده است. همچنین مقامات رسمی کشورهای مختلف نیز گاه با متهمکردن کشورهای رقیب دیگر به پنهانکاری و دروغگویی در خصوص آمار واقعی مبتلایان کرونا در آن کشورها؛ اقدام به بهرهبرداری سیاسی از این موضوع میکنند.
این مقاله که در مجله اکونومیست منتشر شده، مقامات دولتی تمامی کشورها را متمایل به کمتر محاسبهکردن تلفات این بیماری از میزان واقعی آن دانسته است و با بررسی شواهد و دادههای مختلف نشان داده است که حتی در کشورهای اروپایی هم که تعداد آمار اعلامی مبتلایان و فوتیها بیشترین فراوانی را دارد و به نظر میرسد پنهانکاری صورت نمیگیرد؛ اما باز هم کمشماری قابل توجهی دیده میشود.
یک راهحل بهتر برای برآورد آسیبهای ناشی از این بحران استفاده از شاخص «مرگومیر اضافی» است، یعنی اختلاف بین تعداد کل افرادی که بنا به هر علتی فوت کردهاند با میانگین تاریخی مرگومیر در همان مکان و همان زمان.
در ایتالیا و هلند آمار فوتیهای سال جاری نسبت به دوره مشابه پارسال، تقریباً دو برابر رقمی است که بهعنوان آمار رسمی جان باختگان کرونا اعلام شده است. این اختلاف در کشورهای در حال توسعه که از ظرفیت کمتری برای آزمایش و معالجه بیماران برخوردارند، بیشتر خواهد بود. به عنوان مثال، دادهها در مورد دفن اجساد در جاکارتای اندونزی، حاکی از آن است که آمار رسمی کووید-۱۹ در ماه مارس، احتمالاً تنها ۵ درصد از مرگومیرهای واقعی را پوشش میدهد.
در اسپانیا رقم رسمی اعلامی، ۶۷ درصد از مرگومیرهای اضافه را به خود اختصاص داده است.
تاریخ انتشار اولیه: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹
تاریخ رصد: ۱۳ مرداد ۱۳۹۹
دیدگاه بگذارید