جهش تولید؛ معنا، مراحل و سیاستها
به گزارش خبرگزاری رسا، علیرضا باباخان در یادداشتی نوشت: مروری بر نامگذاریهای یک دهه اخیر توسط رهبر حکیم انقلاب، حاکی از اهمیت حوزه اقتصاد و نیز تولید به عنوان موتور محرک اقتصاد کشور دارد. به اذعان بسیاری از کارشناسان، ادامه مسیر فعلی در پیشرفت تولید، چندان کارساز نبوده و میبایست اقدام علمی و عملی برای اصلاح وضع موجود و استفاده از ظرفیتها برای آغاز یک حرکت بزرگ، نمود. این حرکت بزرگ که توسط رهبر معظم انقلاب، «جهش تولید» نامیده شده است، دارای مشخصهها و پیشنیازهایی است که در این نوشتار به آن پرداخته می شود.
معنای جهش تولید
ایجاد جهش در تولید و اقتصاد، دارای سوابق و تجربیات موفق و البته شکست در کشورهای تازه صنعتی شده در دنیاست. کشورهایی همچون ژاپن، کره جنوبی و چین، توفیقات قابل توجهی را در جهش در تولید کسب کرده و در بسیاری از حوزههای صنعتی، فاصله خود را با کشورهای پیشرو کاهش داده و در برخی موارد نیز، خود تبدیل به پیشتاز فناوری و صنعت شدهاند. اگرچه تعریف واحدی نمیتوان برای مفهوم «جهش تولید» ارائه نمود، اما عباراتی همچون ۱) تلاش برای کاهش فاصله علمی، فناوری و صنعتی با کشورهای پیشرو، ۲) نوآوری در صنعت و یافتن مسیرهای جدید و میانبر و ۳) تلاش برای کسب جایگاه پیشتاز در علم، فناوری و صنعت در صحنه بینالمللی، را میتوان تعاریف قابل قبول از این مفهوم معرفی کرد.
نسبت «جهش تولید» و گام دوم انقلاب
رهبر معظم انقلاب، در بیانیه راهبردی گام دوم انقلاب مبادرت به ترسیم مسیر آینده انقلاب اسلامی کرده و اقدام برای تقویت کشور، از جمله مقاومسازی اقتصاد با عزم جهادی جوانان با امید، با انگیزه و معتقد به باور «ما میتوانیم» را یک ضرورت و در عین حال، رمز موفقیت در این حرکت معرفی مینمایند. ایشان ضمن اشاره به تجربیات گذشته کشور در فائق آمدن بر مسائل مهم، جوانان را به تعمیق شناخت خود از تاریخ و نیز ظرفیتهای متراکم کشور برای برداشتن گامهای بزرگ در مسیر پیشرف کشور، از جمله پیشرفت اقتصادی، دعوت میفرمایند. از این رو، میتوان جهش تولید را یک هدفگذاری از جنس گام دوم انقلاب معرفی کرد.
تاریخ انتشار اولیه: ۷ فروردین ۱۳۹۹
تاریخ رصد: ۱۵ شهریور ۱۳۹۹
دیدگاه بگذارید