تغییر ساختار تولید و تجارت در یک دهه
دنیایاقتصاد: اقتصاد و در پی آن تولید و تجارت ایران نیز در ماههای اخیر بهواسطه اعمال تحریمها و شیوع ویروس کووید-۱۹ دستخوش تغییراتی شد؛ تغییراتی که موجب شد وزارت صنعت، معدن و تجارت بهعنوان متولی این بخش بهمنظور تحولات در ساختار تولیدی و تجاری کشور محورهای راهبردی در بخش تولید و تجارت را برای عبور از این شرایط و رسیدن به وضعیت با ثبات تر در دستور کار قرار دهد.
براساس گزارشی که از سوی موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی وزارت صمت گردآوری شده، برنامههای وزارت صنعت، معدن و تجارت بهعنوان متولی این دو بخش مورد توجه قرار گرفته است. در گزارش این موسسه علاوهبر ارزیابی تکانههای ناشی از تحریم بر اقتصاد ایران، مختصات اقتصادی جهان در آغاز سال ۱۳۹۹ (با تاکید بر پیامدهای شیوع بیماری کرونا) را نیز زیر ذرهبین قرار داده و کانالهای اثرگذار این دو عامل بر اقتصاد ایران را ارزیابی کرده است.
ارزیابیهای صورت گرفته نشان میدهد که با توجه به شیوع بیماری کرونا تورم مواد غذایی در تمامی کشورهایی که مورد بررسی قرار گرفتهاند، بهدلیل رشد تقاضا افزایش داشته است. همچنین نرخبیکاری در تمامیکشورهای مورد بررسی بهدلیل تعطیلی کسبوکارها و کاهش تولید، افزایش یافته است. براساس ارزیابیهای صورت گرفته، آمریکا بیشترین خیل بیکاران را در این دوران تجربه کرده است. از سوی دیگر صادرات در تمامی کشورهای مورد بررسی بهدلیل کاهش تقاضای جهانی و رکود حاکم کاهش یافته و این مساله درخصوص واردات در برخی کشورهای موردبررسی افزایشی بوده است.
تاریخ انتشار اولیه: ۲۹ شهریور ۱۳۹۹
تاریخ رصد: ۱۰ مهر ۱۳۹۹
دیدگاه بگذارید