بیانیه تحلیلی آثار اقتصادی کرونا و راههای مقابله با آن
حوزه/در مشکل کرونا و موراد مشابه احتمالی نیازمند نهادینه کردن این نوع مدلها و عملیاتی ساختن آن در اسرع وقت و در سطح وسیعتر از حیث کمی و کیفی هستیم و به تعبیر مقام معظم رهبری این حرکت میتواند به یک رزمایش مردمی تبدیل شود.
به گزارش خبرگزاری حوزه، متن بیانیه کمیته علمی بررسی ابعاد اقتصادی کرونا مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزههای علمیه در مورد آثار اقتصادی کرونا و راههای مقابله باآن به این شرح است:
در چند هفته گذشته به جهت شیوع ویروس کرونا در بسیاری از کشورهای دنیا وضعیت فوقالعادهای در اکثر مناطق جهان به وجود آمده است. با توجه به سرعت سرایت این ویروس و نبود درمان قطعی برای آن، توصیه پزشکی برای قطع زنجیره شیوع این بیماری پرهیز از هر نوع تماس غیرضرروی میان افراد جامعه و مراعات برخی امور بهداشتی در این زمینه است. این امر منجر به تعطیلی گسترده اماکن عمومی و مراکز تجمع در سرتاسر جهان شده است و با توجه به طولانی شدن مدت مقابله با آن، تاثیر فراوانی بر ابعاد مختلف زندگی مردم میگذارد. از منظر اقتصادی نیز ابعاد جهانی، منطقهای و ملی فراوانی برای کشورهای مبتلا به این ویروس به دنبال خوالهد داشت. نوسانات قیمت بازار نفت، دلار، طلا و همچنین شاخص بورس کشورها حکایت از اثرات این ماجرا دارد. ایران نیز به عنوان یکی از کانونهای این بیماری از آسیبهای اقتصاد مصون نمانده است. بنابراین باید تمهیداتی جهت کاهش آسیبهای ناشی از این مساله صورت گیرد.
از طرف دیگر یکی از اساسیترین مؤلفههای یک اقتصاد مقاومتی، قدرت مقاومت آن در مقابل انواع تکانههای اقتصادی است. منشأ تکانهها ممکن است افزون بر تحریمهای اقتصادی، اموری دیگری مثل شیوع بیماری کرونا باشد. بخصوص اگر احتمال حمله بیولوژیکی مطرح باشد که دشمنان بشریت در تمدن غیر الهی و دور از انسانی حاضرند برای رسیدن به اهداف اقتصادی و سیاسی خود جان انسانهای زیادی را به خطر بیندازند. بنابراین دستیافتن به اقتصاد مقاومتی بدون دستیابی به راهکارهایی برای مقابله و مدیریت اقتصادی در چنین شرائطی امکانپذیر نخواهد بود.
تاریخ انتشار اولیه: ۲۷ اسفند ۱۳۹۸
تاریخ رصد: ۸ مهر ۱۳۹۹
دیدگاه بگذارید