بحران کرونا و فرصتی بزرگ برای اصلاحات نظام سلامت در ایران / سیاستگذاریها با چشمان بسته صورت میگیرد
قائم مقام پژوهشکده چشمانداز و آیندهپژوهی دانشگاه آزاد درباره بحران کرونا و فرصتهایی که برای اصلاحات نظام سلامت در ایران به وجود آمده است، توضیح داد.
حامد سروری قائم مقام پژوهشکده چشمانداز و آیندهپژوهی دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره شیوع جهانی کرونا و رفتار آینده این ویروس عنوان کرد: به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و سیاستمداران، از جمله دبیرکل سازمان ملل، پس از جنگ جهانی دوم، بحرانی بیسابقه بهشمار میرود که پیامدهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جدی در جهان بههمراه خواهد داشت. این پدیده، در کمترین سطح، نظامهای سلامت دنیا را بهشکل جدی بهچالش کشید. کشورهایی مثل انگلستان و ایتالیا که نظام سلامت آنها در رتبههای اول تا پنجم دنیا قرار داشت، عملکرد خوبی در پیشگیری از کرونا نداشتند.
سروری ادامه داد: آمریکا هم که حتی در بین ۴۰ کشور اول در عرصه نظام سلامت جهان قرار ندارد، بهطور طبیعی عملکردی بسیار بدی از خود نشان داد. در مقابل، کشورهایی مثل هنگکنگ، کره جنوبی، سنگاپور و بالاخص ویتنام کارنامه خوبی در پیشگیری و کنترل کرونا داشتند که بر اساس مطالعات مختلف، تجربه مواجهه با سارس و موارد مشابه، به کشورهای جنوب شرقی آسیا در مهار این ویروس کمک شایانی کرد.
قائم مقام پژوهشکده چشمانداز و آیندهپژوهی عنوان کرد: با توجه به اینکه در میانه بحران کرونا قرار داریم و تقریبا قطعیتی درباره رفتار این ویروس وجود ندارد قضاوت درباره آینده بلندمدت تحولات اجتماعی در دوران پساکرونا امری دشوار و غیرقابل اتکا بهنظر میرسد. حتی میتوان درباره اینکه بحران کرونا را تا چه حد میتوان نقطه عطفی در تاریخ معاصر بشر بهحساب آورد تامل و بحث جدی کرد.
به گفته وی، هرچند که تامل بلندمدت درباره پیامدهای اجتماعی بحران اخیر، امری امکانپذیر و ضروری است، اما درنظرآوردن فرصتها و چالشهای کوتاه/میان مدت این ویروس جهانگیر، فوریت بیشتری دارد.
تاریخ انتشار اولیه: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹
تاریخ رصد: ۷ مهر ۱۳۹۹
دیدگاه بگذارید