اختلال در زنجیره عرضه

نویسنده : فرانسسکا جیولیانی‌هافمن

همه‌گیری ویروس کرونا به مرگ بیش از نیم میلیون نفر در جهان منجر شده و این رقم همچنان در حال افزایش است. در گزارشی که به تازگی از سوی آکسفام منتشر شده آمده است، بحران گرسنگی که تحت تاثیر همه‌گیری کرونا شدت پیدا کرده است، می‌تواند به مرگ‌های بیشتری در هر روز نسبت به مرگ‌های حاصل از ابتلا به کرونا منجر شود. پایان سال‌جاری هر روز حدود ۱۲ هزار نفر در جهان از گرسنگی حاصل از همه‌گیری کرونا جان خود را از دست خواهند داد. در مقابل، داده‌های منتشرشده از سوی دانشگاه جانز‌هاپکینز نشان می‌دهد مرگبارترین روز همه‌گیری کرونا هفدهم ماه آوریل بود که در آن ۸۸۹۰ نفر جان خود را از دست دادند. مدیر آکسفام می‌گوید: «همه‌گیری کرونا جدیدترین بحران برای میلیون‌ها نفر است که از پیش با اثرات جنگ، تغییرات آب و هوایی، نابرابری و سیستم غذایی ناکارآمد دست به گریبان بوده‌اند. این عوامل سبب فقر میلیون‌ها نفر از تولیدکنندگان محصولات غذایی و نیروی کار آنها شده است.»

یکی از عواملی که سبب شده بسیاری از مردم به غذا دسترسی نداشته باشند، از میان رفتن درآمد بر اثر بیکار شدن در دوره همه‌گیری کروناست. فقدان حمایت‌های اجتماعی برای کسانی که در بخش غیررسمی‌اقتصاد فعالیت می‌کنند و اختلال‌ها در زنجیره عرضه نیز در این زمینه موثر است. یک نکته نگران‌کننده دیگر این است که محدودیت در مسافرت‌ها که حاصل بحران همه‌گیری کروناست نه تنها بر کارگران و کشاورزان اثر منفی می‌گذارد، بلکه ارائه کمک‌های انسان دوستانه را مختل می‌کند. این چالش‌های جدید به مشکلات دیرینه که بر شدت بحران گرسنگی در جهان افزوده‌اند، اضافه شده‌اند. جنگ، تغییرات آب و هوایی و افزایش نابرابری‌ها جزو مشکلات دیرینه هستند که صدها میلیون نفر را در معرض بحران غذایی قرار داده‌اند. آکسفام در گزارش خود به شرکت‌های بزرگ تولیدکننده نوشیدنی‌ها و مواد غذایی اشاره کرده و آورده است: «شرکت‌های بزرگ در صنعت غذا و نوشیدنی همچنان در حال کسب سود هستند. هشت شرکت از بزرگ‌ترین شرکت‌های تولیدکننده غذا و نوشیدنی از ابتدای سال تاکنون ۱۸ میلیارد دلار به سهامداران خود پرداخت کرده‌اند و این در حالی است که همه‌گیری کرونا طی این مدت در سراسر جهان ادامه داشته است. رقم یادشده ۱۰ برابر رقمی ‌است که سازمان ملل می‌گوید لازم است برای جلوگیری از گرسنگی هزینه شود.» تردیدی وجود ندارد که همه‌گیری ویروس کرونا بر شدت کمبود مواد غذایی افزوده است. بنا بر اعلام آکسفام، بحران کرونا یک عامل مهم نگرانی درباره افزایش گرسنگی در جهان است. داده‌های برنامه جهانی غذا که آکسفام در گزارش خود به آنها اشاره کرده، حاکی است در سال ۲۰۱۹ حدود ۸۲۱ میلیون نفر در جهان دچار عدم امنیت غذایی بوده و از این تعداد ۱۴۹ میلیون نفر از لحاظ گرسنگی در وضعیت بحرانی قرار داشته‌اند. طبق تخمین‌های جدید رقم یادشده سال‌جاری میلادی و تحت تاثیر بحران کرونا به ۲۷۰ میلیون نفر افزایش خواهد یافت؛ یعنی سال‌جاری رشد ۸۰ درصدی در تعداد این گروه مشاهده خواهد شد.

تاریخ انتشار اولیه: ۲ مرداد ۱۳۹۹
تاریخ رصد: ۱۲ مرداد ۱۳۹۹

 

دیدگاه بگذارید

  Subscribe  
اشاره به موضوع